Inspirerende workshops en cursussen beeldhouwen en boetseren voor jong en oud

Over Margot

Over Margot

66991_339048562863826_843467605_n
Margot Tubben heeft haar Beeldhouwwerkplaats in Wergea, in de vroegere zuivelfabriek. Op dit terrein is allerlei bedrijvigheid. In een mooie ruimte, met de blik op de Friese wateren, heeft ze haar Beeldhouwatelier. Tevens een gezellige ontspanningsruimte met leeshoek en expositieruimte, waar werk van o.a. cursisten kan worden geéxposeerd.

Margot geeft workshops en cursussebeeldhouwen/ boetseren en werken met was, eenmalige workshops voor groepen, zoals bedrijfsuitjes, familieworkshops of vriendengroepen. Voor rouwverwerking is de workshop verlies verbeelden.

In de zomer de meerdaagse Zomerworkshops. Kinderfeestjes behoort ook
tot de mogelijkheden. Wekelijks zijn er de cursussen op ochtend of middag.
Velerlei soorten stenen, van zacht tot iets harder zijn aanwezig: albast, serpentijn,
speksteensoorten, mergel. En meerdere kleuren Chamotteklei en Was.

Margot geeft er de voorkeur aan om in dialoog te gaan met de steen. Kijken, voelen, ervaren, waardoor het beeld zich langzamerhand ontvouwt. Ze heeft zelf ervaren, hoe verrijkend het werkt om dat wat er in je Binnenste leeft naar Buiten te brengen, en het een vorm te geven, tastbaar te maken. Vandaar de naam van de Beeldhouwwerkplaats: Binnen-ste-Buiten

Margot maakt beelden uit diverse materialen. Haar uitgangspunt is om in dialoog te gaan met de klei of de steen: waarnemen, luisteren, ervaren, om zo ruimte te scheppen voor het beeld, dat zich langzamerhand ontvouwt.

Dit geeft vrijheid, doet genieten van het vormen, brengt rust en prikkelt de fantasie.

Het materiaal en de verbinding die ze er mee aangaat dagen uit om juist in de eenvoud van de vorm de essentie uit te drukken -passie en levensvreugd.

” Ik ben de beeldhouwer van mijn leven” is dan ook haar filosofie.

Bekijk eigen werk